Menu: 30/11-1/12 2018

Sadly, this week we forgot to make an English version of the menu, so we only have the Japanese!

But with Neha in charge of the TABIBITO special menu, she picked Chicken Tikka Masala – but not as a curry, as a pizza topping! Popular back home in the UK, Chicken Tikka Masala does not originate from India as you would expect, but from the UK itself, as many immigrants moved there after WW2. Using it as a pizza topping has also recently become pretty popular, and we can see why – it was delicious!

We also made a potato soup that went down well, selling out on the Saturday night! With nothing but compliments on it, we hope to make it again!

残念ながら、今週の英語メニューを作るのは忘れてしまいました!

今回、ネハさんが旅人のメニューの担当で、イギリスの有名なチキンティッカマサラを作りました!実はチキンティッカマサラはインドからではなく、イギリスからの料理です!戦争後イギリスへ移住したインド人が現地化で自分の料理もイギリスだけにあるものにすこし変わってきました。ふつうはカレーで食べますが、イギリスにもピザにのせることも人気で、私たちもそうしました!本当においしかったです。

そして、イギリスではジャガイモを使うことが多く、今回も使って、ポテトスープを作りました!みんながおいしいおいしいと言ってくださって、完売もできました!また作ろうと思っています!